Grutsk op Fryslân

Friesland is een bijzondere, karakteristieke en unieke provincie vooral bekend om zijn meren. Maar Friesland is veel meer. Zo ligt ons Landgoed middenin de bossen van een beekdallandschap. De 11 Friese steden hebben elk hun eigen karakter. Sommige zijn piepklein, maar compenseren hun afmetingen ruimschoots met hun charme.

Elfstedentocht

Weinig sportevenementen spreken zo tot de verbeelding als de Elfstedentocht. U kunt vanuit ons Landgoed zelf de Elfstedentocht ervaren, met een prachtige autoroute langs enkele (of alle) Friese steden. Daar kunt u ook de nieuwe fonteinen aanschouwen die in elke stad gebouwd zijn in 2018.

Leeuwarden

Tijdens een verblijf in Friesland, kan een bezoek aan Leeuwarden natuurlijk niet ontbreken. De stad was in 2018 Culturele Hoofdstad en bruist nog steeds van de cultuur. En dat op slechts 20 autominuten van Landgoed Lauswolt.

Het is heerlijk vertoeven in de hoofdstad van de provincie. Om de stad vindt u de ruimte en rust waar Friesland bekend om staat. In de binnenstad zijn er diverse winkels, terrassen en inspirerende bezienswaardigheden. Leeuwarden is dan ook niet voor niets bekroond met de titel leukste winkelstraat van heel Nederland in 2011!

Groningen

Studentenstad Groningen staat bekend als de bruisende Hanzestad van het hoge noorden. U zult verrast worden door de unieke sfeer en het levendige karakter. Wandel door de binnenstad langs de vele winkels, gezellige cafés en terrassen. Door Groningen heen kronkelen schitterende grachten en kunt u overal historische panden en pakhuizen bewonderen.

En dat alles op slechts 20 minuten rijden van ons Landgoed.

Musea

In de omgeving zijn verschillende musea te vinden. Laat u inspireren in het Fries Museum, dat u laat meenemen in de historie van de Friezen en Friesland. In Groningen bevindt zich het Groninger Museum. Een extravert en kleurrijk museum met verschillende collecties en presentaties op het gebied van kunst en oudheden.

Bezoek het Woudagemaal

In Lemmer, op zo’n 25 minuten rijden van Landgoed Lauswolt, staat het Woudagemaal. Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste, nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het Woudagemaal werd in 1920 geopend door koningin Wilhelmina en had als taak om overtollig water vanuit Friesland in de Zuiderzee, en later het IJsselmeer, te pompen. En daarvoor wordt het jaarlijks nog enkele keren gebruikt. Sinds 1998 mag het Woudagemaal zich rekenen tot één van de tien UNESCO Werelderfgoederen in Nederland.

HOTELARRANGEMENTEN
HET LANDGOED
WARE LUXE
HET HOTEL
FIETSEN
WANDELEN

TripAdvisor