Landgoed Lauswolt: een hotel met visie voor de toekomst

Een goede sfeer, professionele bediening en comfortabele faciliteiten. Dat zijn goede redenen om onze accommodatie te kiezen voor uw vergadering, een meeting met uw zakenpartners of een heerlijk ontspannen weekendje weg. Maar wij doen meer dan dat. U helpt namelijk tijdens uw verblijf ongemerkt mee aan onze bedrijfsvoering met visie voor de toekomst. Als duurzame onderneming is Landgoed Lauswolt  namelijk gecertificeerd met het Green Key certificaat. Hiermee nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van natuur en milieu, zonder dat u hiervoor hoeft in te leveren op comfort.

People, planet en profit zijn een structureel onderdeel van onze bedrijfsdoelstellingen. Daarom ons aangesloten bij Green Key. Dit is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij net een stap bewuster omgaan met natuur en milieu dan de normale wet- en regelgeving vereist. Ook staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons hoog in het vaandel.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van de Gouden Green Key.  

 

In de praktijk

In de praktijk betekent dit dat wij een stevige balans hebben gevonden tussen duurzaam ondernemen en comfort. Ongemerkt zult u tijdens uw verblijf meehelpen om onze doelstellingen te verwezenlijken, zonder dat u hier enig hinder van ondervindt. Het gehele gebouw bestaat uit energiezuinige verlichting. Op de menukaart van ons restaurant staan gerechten die voornamelijk worden bereid met lokale en biologische producten. En er wordt sterk rekening gehouden met klimaatbeheersing, zonder dat u het te warm of te koud zult krijgen. Wist u dat er zelfs een Green Team is aangesteld? Zij houden zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe duurzaamheidacties.

Na een overnachting op ons mooie landgoed kunt u niet alleen weer fit beginnen aan een nieuwe dag, u heeft ongemerkt ook een bijdrage geleverd aan het behoud van natuur en milieu!