Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen
vergaderopstelling-kh_web
tuin-kh_web
170620teamhorsthuis_JHT3473.JPG
170620teamhorsthuis_JHT3519.JPG

Groepsverblijf in Friesland

Een groepsverblijf in een historisch Koetshuis (1868) op Landgoed Lauswolt in het idyllische dorpje Beetsterzwaag, Friesland; Het Koetshuis heeft in 2007 landelijke bekendheid gekregen door de kabinetsformatie van Kabinet Balkenende wat daar is geformeerd. Naast het Koetshuis ligt de befaamde Golf & Country Club Lauswolt aan de rand van het bos.

Wij kunnen tussen 2 tot 14 personen herbergen in 7 luxe kamers en suites met eigen badkamer.(optioneel t/m 18 personen) De gezellige en goed uitgeruste woonkeuken en comfortabele ‘living’ zijn uiterst geschikt om met vrienden, familie of collega’s te vertoeven. Er zijn bovendien uitstekende mogelijkheid om presentaties en team meetings te faciliteren met up-to-date audiovisuele apparatuur, wat ons Koetshuis tot een ideaal groepsverblijf maakt in Friesland.

Het Koetshuis in Friesland heeft volop privacy, is van alle gemakken voorzien en heeft bovendien een groot terras met een barbecueplaats. Het hotel op Landgoed Lauswolt (loopafstand) biedt bovendien een scala aan mogelijkheden om uw verblijf nog aangenamer te maken.

Historie

Het voormalige landhuis met koetshuis werd in 1868 is gebouwd door Jonkheer Lycklama a Nijeholt, samen met Architect Samuel Adrianus van Lunteren uit Utrecht. Het monumentale gebouw heeft jarenlang dienst gedaan als koetshuis en koetsierswoning. In 1997 is het voormalig koetshuis verbouwd tot accommodatie in oud-Engelse landhuisstijl. Er werden 6 kamers gerealiseerd waaronder een bijzondere bruidssuite, welke nog steeds is voorzien van jacuzzi. Het koetshuis werd beroemd door de geheime besprekingen van politieke leiders in Nederland om tot een nieuw kabinet te komen. Dit topberaad vond plaats in 2007 in het koetshuis en leidde tot de vorming van het kabinet Balkenende IV. Sinds medio 2020 is het koetshuis wederom verbouwd, ditmaal tot een luxe groepsverblijf met 7 luxe kamers met een eigen badkamer.