Het Koetshuis

Het Koetshuis is een luxe groepsaccommodatie op Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Wilt u overnachten op ons landgoed met 2 tot 14 personen? Dan is Het Koetshuis een perfecte accommodatie voor u en uw gezelschap.

 

In ons Koetshuis kunt u overnachten met 2 tot 14 personen, in zeven luxe kamers en suites met ieder een eigen badkamer. De gezellige en goed uitgeruste woonkeuken en comfortabele ‘living’ zijn uiterst geschikt om met vrienden, familie of collega’s te vertoeven. Er zijn bovendien uitstekende mogelijkheden om presentaties en team meetings te faciliteren met up-to-date audiovisuele apparatuur.

Het Koetshuis heeft volop privacy, is van alle gemakken voorzien en heeft bovendien een groot terras met een barbecueplaats. Het hotel op Landgoed Lauswolt (loopafstand) biedt bovendien een scala aan mogelijkheden om uw verblijf nog aangenamer te maken. Ook vindt u op loopafstand de befaamde Golf & Country Club Lauswolt. 

Wilt u meer informatie of wilt u reserveren?

Neem telefonisch contact met ons op

Stuur ons een e-mail

Historie

Het voormalige landhuis met koetshuis werd in 1868 is gebouwd door Jonkheer Lycklama a Nijeholt, samen met Architect Samuel Adrianus van Lunteren uit Utrecht. Het monumentale gebouw heeft jarenlang dienst gedaan als koetshuis en koetsierswoning. In 1997 is het voormalig koetshuis verbouwd tot accommodatie in oud-Engelse landhuisstijl. Er werden 6 kamers gerealiseerd waaronder een bijzondere bruidssuite, welke nog steeds is voorzien van jacuzzi.


Het koetshuis werd beroemd door de geheime besprekingen van politieke leiders in Nederland om tot een nieuw kabinet te komen. Dit topberaad vond plaats in 2007 in het koetshuis en leidde tot de vorming van het kabinet Balkenende IV. Sinds medio 2020 is het koetshuis wederom verbouwd, ditmaal tot een luxe groepsverblijf met 7 luxe kamers met een eigen badkamer.