Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Grutsk op Fryslân

Friesland is een unieke, karakteristieke en sfeervolle provincie dat vooral bekend staat om zijn meren, de prachtige natuur en de 11 Friese steden. Deze 11 Friese steden hebben elk hun eigen karakter. Sommige zijn piepklein, maar compenseren hun afmetingen ruimschoots met hun charme. Zeker een bezoek waard.

Ontdek Friesland op de fiets

Friesland is een walhalla voor fietsers. Ontdek de prachtige omgeving van Landgoed Lauswolt op een (elektrische) fiets. Met de vele fietspaden zult u verstelt staan hoe bosrijk Friesland is. We hebben verschillende fietsroutes voor u bij de receptie van het hotel.

Houdt u van wielrennen? Als echte liefhebber kunt u een rondje langs een deel van de Elfstedentocht doen of fietst u rond het Sneekermeer. Wist u dat het mogelijk is om met een fietstocht van ongeveer 100 kilometer zowel Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel te bezoeken?

De bossen van Beetsterzwaag staan bekend om de prachtige mountainbikepaden van in totaal 90 kilometer. U hoeft niet uw eigen fiets mee te nemen, tegen een geringe vergoeding hebben we een aantal luxe mountainbikes, bakfietsen en e-bikes beschikbaar voor onze gasten. De stadsfietsen kunt u op basis van beschikbaarheid kosteloos gebruiken tijdens uw verblijf op ons landgoed.

Omliggende steden

De Elfstedentocht
De tocht der tochten, oftewel de Elfstedentocht. Weinig sportevenementen spreken zo tot de verbeelding als de Elfstedentocht. U kunt vanuit ons Landgoed zelf de Elfstedentocht ervaren, met een prachtige autoroute langs enkele (of alle) Friese steden. Of u kunt een mooie rit maken langs de 11 fonteinen die in iedere stad gebouwd zijn in 2018.

Leeuwarden
Tijdens een verblijf in Friesland kan een bezoek aan Leeuwarden natuurlijk niet ontbreken. De Friese hoofdstad heeft een sfeervol en compact centrum met gezellige terrassen, leuke winkels en prachtige musea. De stad was in 2018 Culturele Hoofdstad en bruist nog steeds van de cultuur. En dat op slechts 20 minuten rijden van Landgoed Lauswolt.

Groningen
Groningen staat bekend als de bruisende Hanzestad van het hoge noorden. U zult verrast worden door de unieke sfeer en het levendige karakter. Wandel door de binnenstad langs de vele winkels, gezellige cafés en terrassen. Door Groningen heen kronkelen schitterende grachten en kunt u overal historische panden en pakhuizen bewonderen. Met de auto bent u binnen 30 minuten in deze prachtige stad vanaf Landgoed Lauswolt.

Cultuur

Musea in de omgeving
In de omgeving zijn verschillende musea te vinden. Laat u inspireren in het Fries Museum in Leeuwarden en laat u meenemen in de historie van de Friezen en Friesland. In Groningen bevindt zich het Groninger Museum. Een extravert en kleurrijk museum met verschillende collecties en presentaties op het gebied van kunst en oudheden. In Heerenveen vindt u Museum Belvédère, het museum voor moderne en hedendaagse kunst.

Het Woudagemaal
In Lemmer, op zo’n 25 minuten rijden van Landgoed Lauswolt, staat het Woudagemaal. Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het Woudagemaal werd in 1920 geopend door koningin Wilhelmina en had als taak om overtollig water vanuit Friesland in de Zuiderzee, en later het IJsselmeer, te pompen. Daarvoor wordt het nu jaarlijks nog enkele keren gebruikt. Sinds 1998 mag het Woudagemaal zich rekenen tot één van de tien UNESCO Werelderfgoederen in Nederland.